Muksu-tuotteissa käytetään vain ensiluokkaisia raaka-aineita

Kaikki Muksu-lastenruokien raaka-aineet ovat huolella valittuja ja tarkasti tutkittuja. Vain parhaat lastenruokalaatuiset raaka-aineet kelpaavat Muksu-tuotteisiin. Ainoastaan prosentti kaikista maapallolla tuotetuista raaka-aineista täyttää nämä tiukat laatuvaatimukset. Samat vaatimukset koskevat kaikkia Nutrician lastenruoissa käytettäviä raaka-aineita alkuperämaasta, tuotantotavasta ja tuotteet valmistavan tuotantolaitoksen sijainnista riippumatta. Muksu-lastenruokiin ei myöskään lisätä säilöntä- eikä keinotekoisia väri- tai makuaineita. Tuotteet säilyvät avaamattomissa pakkauksissaan tuoreina ja hyvänmakuisina puhtaiden raaka-aineiden sekä hygieenisten valmistus- ja pakkausmenetelmien ansiosta.

Käyttövalmiit Tetra Brik -pakkauksiin pakatut Muksu-tuotteet valmistetaan Suomessa Valion Turengin tehtaalla. Muut Muksu-tuotteet valmistetaan Nutrician Euroopan tehtaissa.

UHT-kuumennuskäsittely säilyttää maut ja ravintoaineet

Muksu-tuotteiden valmistuksessa noudatetaan ehdotonta tarkkuutta ja hygieenisyyttä. Laadunvalvonta kattaa valmistuksen eri vaiheet raaka-aineiden tutkimisesta valmiiden tuotteiden tarkastukseen. Muksu Tetra Brik -tuotteet (käyttövalmiit vellit, puurot, jogurttivalmisteet, hedelmäsoseet ja maitojuomat) valmistetaan nykyaikaisella UHT-menetelmällä, jonka ansiosta ravintoaineet säilyvät mahdollisimman muuttumattomina ja maku luonnollisen raikkaana.

UHT-menetelmässä tuote kuumennetaan 2-3 sekunnin ajaksi sterilointilämpötilaan (noin 140 °C), jolloin bakteerit ja muut itiöt tuhoutuvat. Sen jälkeen tuote jäähdytetään nopeasti.

Aseptinen Tetra Brik -kartonkipakkaus on ilmatiivis

Muksu-tuotteet pakataan UHT-steriloinnin jälkeen aseptisesti Tetra Brik -pakkauksiin. Tetra Brik -menetelmässä pakkausmateriaali ensin steriloidaan, jonka jälkeen pakkaus täytetään ja suljetaan. Myös pakkaaminen tapahtuu steriilissä tilassa, mikä estää bakteerien pääsyn pakkausympäristöstä tuotteeseen.