Tuorekiisselin perusohje

1) Perunajauhosuuruksella (alk. 4-6 kk)

  • 2 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 ½-2 ½ dl marja- tai hedelmäsosetta (happamuudesta riippuen)

Mittaa kylmä vesi ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna esim. puuhaarukalla koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kuplahtaa. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä. Lisää marja- tai hedelmäsose.

2) Maissijauhosuuruksella (alk. 5-6 kk)

Maissitärkkelysjauhoilla saat rakenteeltaan venymättömän kiisselin, joka on helppo syöttää. Sen voi myös säilyttää jääkaapissa ilman, että kiisseli vedeltyy.

Sekoita kattilassa kylmä vesi ja maissijauhot. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Anna kiehua hiljaa poreillen 5 min. Sekoita silloin tällöin. Lisää valmiiseen vesikiisseliin marja- tai täyshedelmäsose. Lisää sokeria vain, jos marjat ovat happamia.

Vinkki: Soseuta marjat alussa aivan hienoksi siivilän läpi painellen tai sähkölaitteella (teho- tai sauvasekoitin, monitoimikone). Kun vauva kasvaa isommaksi, riittää yleensä sulatettujen marjojen survominen haarukalla.