Pikkupizzat
Alk. 12 kk

4 keskikokoista

Taikina:

  • 2 dl vettä

  • 1/3 pala hiivaa

  • ripaus suolaa

  • 2 tl öljyä

  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • ketsuppia tai tomaattikastiketta

  • kinkkukuutioita

  • ananasmurskaa

  • tuoretta tomaattia

  • juustoraastetta

  • tuoretta tai kuivattua oreganoa

  • öljyä voiteluun

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita ja vaivaa loput jauhot käsin taikinaan. Anna taikinan levätä liinan alla varttitunnin verran. Leikkaa kinkku kuutioiksi ja tomaatit viipaleiksi. Nosta muutkin täytteen aineet esille. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Jaa taikina vähintään neljään osaan jauhotetulla pöydällä. Kauli tai taputtele taikinan palaset ohuiksi pitsoiksi. Voitele pitsapohjat öljyllä ja sivele päälle ketsuppia tai tomaattikastiketta ja ripottele halutessasi oreganoa pinnalle. Asettele lopuksi kinkkukuutiot, ananasmurska ja tomaatin viipaleet pitsapohjille. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista leivinpaperin päällä uunipellillä uunin alaosassa noin 7 minuuttia.