Mustikkapannukakku
Alk. 12 kk

6–8 annosta

  • 1 prk (210 g) Muksu Neljän viljan velliä

  • 2 dl maitoa

  • 2 kananmunaa

  • 2 rkl sokeria

  • 1/4 tl suola

  • 0,25 tl jauhettua kanelia

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 0,5 l (pakaste)mustikoita

Vatkaa velli, maito, munat, sokeri, suola ja kaneli kulhossa sekaisin. Lisää vehnäjauhot kahdessa erässä  taikinaan. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia eli noin uunin kuumenemisen ajan.

Vuoraa pieni uunivuoka (n. 18 x 26 cm) tai piirakkavuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla. Kaada kohmeiset marjat vuokaan. Sekoita taikinaa pari kertaa ja kaada taikina vuokaan marjojen päälle. Kypsennä pannukakkua 225 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut väriä. Ota pannukakku uunista ja anna jäähtyä hiukan.

Vinkki: Voit käyttää muitakin Muksu -vellejä tähän pannukakkuun.