Dippikasvikset
Alk. 1 v.

  • 2 kuorittua porkkanaa

  • 1 tuore kurkku

  • 1 pieni kukkakaali

  • 2 kuorittua omenaa

  • hunaja- tai vesimelonia ilman kuoria

Dippikastike

  • 1 prk kermaviiliä

  • 2 tl sokeria

  • ¼ tl suolaa

  • 1 rkl sitruunamehua

  • ½ dl persiljaa

Leikkaa porkkanat ja kurkku tikkumaisiksi suikaleiksi. Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Lohko omenat ja melonit. Asettele ainekset ryhmittäin vadille. Valmista kastike sekoittamalla ohjeen aineet keskenään kulhossa. Dippaa kasviksia kastikkeeseen. Kastiketta voit maustaa myös Muksu-hedelmäsoseilla.

Vinkki: Pehmeistä kasviksista ja hedelmistä saat houkuttelevaa tarjottavaa piparkakkumuottien avulla. Paina pienillä piparkakkumuoteilla erilaisia hahmoja kurkku- tai kesäkurpitsasuikaleista ja melonin paloista.