På svenska
Tilaa sähköinen uutiskirje  
 
   



 
 
 
Muksu-etusivu /
Ruokatietoa / Muksun keittokirja / Soseet / Pehmeä kala-kasvissosekeitto
 
/ Ruokatietoa




Pehmeä kala-kasvissosekeitto
Alk. 6 kk

2-3 annosta

  • 1 peruna

  • 1 porkkana

  • 50–100 g parsakaalia

  • noin 1 dl vettä

  • 100 g seitiä, kuhaa, ahventa, kampelaa tai siikaa fileenä

  • (1/2 tl kuivattua timjamia)

  • 1 prk (210 g) Muksu Peruna-porkkanavelliä

Kuori peruna ja porkkana ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Paloittele parsakaali. Laita kasvikset kiehuvaan veteen. Kasvisten ei tarvitse täysin peittyä veteen, mutta varmista, ettei kaikki vesi haihdu kypsennyksen aikana. Nosta kalafileet kasvisten päälle ja hauduta ne kypsiksi (noin 10 minuuttia). Nosta kalat pois kattilasta ja soseuta ne haarukalla. Varmista samalla, ettei kalaan ole jäänyt ruotoja. Keitä vielä kasvikset kypsiksi ja soseuta ne keitinveden kanssa. Mausta halutessasi timjamilla. Lisää kasvisten joukkoon kala sekä peruna-porkkanavelli ja kuumenna keitto syöntilämpöiseksi.

Vinkki: Ruoka maistuu isommillekin muksuille, mutta jos tarjoat keittoa vain yhdelle lapselle, kuumenna ainoastaan kerrallaan tarvittava annos kala-kasvissosetta ja Muksu Peruna-porkkanavelliä. Kala-kasvissose ja avattu Muksu Peruna-porkkanavelli säilyvät jääkaapissa vuorokauden verran. Loput kala-kasvissoseesta voit myös pakastaa ilman velliä.