Tomaattimurskassa kypsennetyt lihapullat
Alk. 12 kk

  • 2 rkl Muksu Riisipuurojauhetta

  • 1/2 dl vettä

  • 300 g vähärasvaista naudanjauhelihaa

  • 1/4 tl suolaa

  • 1/2 tl kuivattua oreganoa

  • (1 muna)

Kastike:

  • 1 sipuli

  • 1 dl vettä

  • 400-500 g tomaattimurskaa

  • noin 1/2 dl vettä

  • 1 laakerinlehti

  • 1/2 maustemitallista pippuria

  • 2 rkl Muksu päärynäsosetta

  • (1/4 tl suolaa)

Mittaa riisipuurojauhe kulhoon ja sekoita joukkoon kylmä vesi. Anna turvota pari minuuttia. Kuori ja raasta sillä aikaa kastikkeen sipuli. Kuumenna vesi syvässä paistinpannussa tai paistokasarissa kiehuvaksi. Lisää joukkoon sipuliraaste ja anna kiehua pehmeäksi muutaman minuutin ajan. Sekoita pari ruokalusikallista sipuliraastetta puurojauheseokseen. Lisää seokseen jauheliha ja mausteet. Voit lisätä taikinaan myös munan, mutta lihapullat pysyvät koossa ilman sitäkin.

Kaada loppujen sipulien päälle pannuun tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vesitilkalla ja kaada sisältö pannuun. Mausta laakerinlehdellä ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Pyörittele jauhelihaseoksesta noin 24 pientä lihapullaa. Nosta lihapullat tomaattikastikkeeseen ja peitä kastike kannella. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ravistele pannua kevyesti tai käännä  lihapullat kertaalleen kypsymisen aikana. Tarkista lihapullien kypsyys. Mausta kastike lopuksi päärynäsoseella ja halutessasi suolalla. Tarjoa perunan, perunasoseen, riisin tai täysjyväpastan kanssa.

Vinkki: Lihapullat ja kastike sopivat miedon makunsa vuoksi perheen pienimmille. Muut perheenjäsenet voivat maustaa ruokaa lisää pöydässä makunsa mukaan.