Muorin lihamureke
Alk. 1 v.

  • 500 g naudan paistijauhelihaa

  • 1 prk kermaviiliä

  • ½ dl korppujauhoja

  • 2 kpl keitettyjä perunoita (n. 150 g)

  • 1 sipuli

  • 1 muna

  • ½ tl suolaa

  • ¼ tl valko- tai mustapippuria

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl basilikaa

  • (1 valkosipulin kynsi)

Soseuta perunat hienoksi haarukalla. Silppua sipuli pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Muotoile taikinasta pitkulainen mureke leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä mureketta uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai Muksu porkkana-perunamuusin sekä tuoreraasteen kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa mureketaikinasta myös pyöryköitä tai pihvejä. Paista ne kypsiksi joko teflonpannulla tai uunissa leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä.