På svenska
Tilaa sähköinen uutiskirje  
 
   



 
 
 
Muksu-etusivu /
Ruokatietoa / Muksun keittokirja / Pääruoat / Keltainen kalakeitto
 
/ Ruokatietoa




Keltainen kalakeitto
Alk. 6 kk

2-4 annosta
  • 200 g bataattia

  • 200 g kukkakaalia

  • 6-8 dl vettä

  • 100-200 g pakastemaissia

  • 300 g kirjolohta tai muuta kalaa suikaloituna

  • (2-3 rkl silputtua tuoretta tilliä tai 1 tl kuivattua tilliä tai timjamia)

Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Paloittele myös kukkakaali. Laita bataatti kiehuvaan veteen ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan kukkakaali ja jatka kypsennystä noin 5 minuuttia. Laita kattilaan jäiset maissit ja suikaloitu ruodoton kala. Hauduta keittoa noin 10 minuuttia kunnes raaka-aineet ovat kypsyneet. Mausta keittoa halutessasi tillillä tai timjamilla.

Soseuta keittoainekset pienelle syöjälle ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Tarjoa keitto isommille lapsille ja aikuisille maustetahnan kanssa. Kalan lisäksi keittoon sopii myös broilerinliha tai voit tarjota sen kasviskeittona.

Vinkki: Voit jatkaa tai muuntaa keittoa sekoittamalla sen joukkoon purkillisen Muksu Porkkana-perunamuusia.

Maustetahna:

  • 2 dl yrttejä (persiljaa, basilikaa, ruohosipulia, timjamia)

  • 1 pieni (keltainen) paprika

  • 1-2 valkosipulinkynttä

  • (1 pieni sipuli)

  • 0,5 dl rypsiöljyä

  • ripaus cayennepippuria

  • 0,25 tl suolaa

  • 2 tl sitruunamehua

Laita yrtit monitoimikoneeseen. Pese paprika, poista kanta sekä siemenet ja paloittele paprika. Kuori ja paloittele valkosipuli (ja sipuli). Lisää paloitellut kasvikset yrttien päälle monitoimikoneeseen. Pyöräytä ainekset silpuksi. Kaada päälle öljy ja sekoita pari sekuntia koneella. Mausta cayennepippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa öljyä.

Vinkki: Jos haluat majoneesimaisen maustetahnan, sekoita yrttien ja kasvisten sekaan yksi pieni keltuainen ennen öljyn lisäämistä.