Muheva kasvispata
Alk. 8 kk

4 annosta

  • 2 porkkanaa
  • 200 g perunaa tai bataattia
  • 20 cm:n pala purjoa
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 250 g parsakaalia
  • 3 dl vettä
  • 1 prk Muksu Suvihedelmäsosetta
  • 1 pkt maustamatonta tofua
    (0,25 tl suolaa)
    (0,5 tl rouhittua mustapippuria)
    (silputtua basilikaa ja ruohosipulia)

Kuori porkkanat ja perunat ja leikkaa ne noin 3 cm:n kuutioiksi. Halkaise purjopala ja huuhtele hyvin lehtien välistä. Paloittele purjo ja huuhdottu kesäkurpitsa. Leikkaa parsakaalin varsiosa irti kukinto-osasta ja kuori sekä paloittele varsi. Revi kukinnot pienemmiksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita sekaan porkkanat, perunat ja purjo. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja parsakaalin varret. Jatka keittämistä toiset 5 minuuttia. Laita kattilaan lopuksi parsakaalin kukinnot ja keitä kasvikset kypsiksi.

Ota tässä vaiheessa kiinteään ruokaan totuttelevalle lapselle sopivat kasvikset kattilasta, soseuta ne ja ohenna keitinliemellä tai lapsen käyttämällä maidolla. Sekoita sitten kattilassa olevien kasvisten joukkoon hedelmäsose, kuutioitu tofu ja mausteet. Kuumenna ja nosta tarjolle. Mausta halutessasi omaa annostasi lisää. 

Vinkki: Voit  käyttää omaan ja yli vuoden ikäisen lapsen annokseen myös kylmäsavustettua tai marinoitua tofua.