På svenska
Tilaa sähköinen uutiskirje  
 
   



 
 
 
Muksu-etusivu /
Ruokatietoa / Muksun keittokirja / Pääruoat / Kananpojankastike
 
/ Ruokatietoa




Kananpojankastike
Alk. 1 v.

4 annosta

  • 300 g maustamatonta broilerifileetä

  • 1 rkl kasviöljyä

  • pala purjoa (noin 50 g)

  • ½ pussia pakastettua maissia (100 g)

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 3-4 dl maitoa

  • ½ tl paprikajauhetta

  • ¼ tl mustapippuria

  • 1 tl basilikaa

  • (1-2 valkosipulin kynttä)

  • hienonnettua persiljaa

Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi broilerifileet ja kypsennä öljytilkassa teflonkattilassa tai –pannulla. Lisää joukkoon purjoviipaleet ja maissi. Sekoita maito ja vehnäjauhot keskenään ja kaada seos kattilaan. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen kiehua kypsäksi. Mausta kastike lopuksi. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa keitetyn pastan tai riisin kanssa.

Vinkki: Mukavaa hedelmäistä makua kastikkeeseen saat lisäämällä joukkoon pari ruokalusikallista Muksu-hedelmäsosetta.