Pohja:Täyte:
300 g kesäkurpitsaa
200 g broilerin- tai kalkkunanjauhelihaa
200 g pakastemaissia
1 maustemitta jauhettua valkopippuria
(0,5 tl kuivattua rakuunaa)
Maustekastike:
2 dl kermaviiliä
0,5 dl ketsuppia
(ripaus chiliä)
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua pippuria
0,5 dl silputtuja yrttejä (esim. rakuunaa, timjamia ja ruohosipulia)
Valmista ensin piirakkapohja. Sekoita kulhossa hiutaleet, puurojauhe, maissijauhot ja leivinjauhe. Kaada sekaan öljy sekä velli. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina jauhojen avulla leivinpaperilla vuoratun tai kevyesti öljyllä sivellyn piirakka- tai uunivuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.
Pese kesäkurpitsa hyvin ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Paahda jauhelihaa noin 3 minuuttia paistinpannussa ilman rasvaa. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt. Sekoita joukkoon maissinjyvät, pippuri ja rakuuna. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Kypsennä piirakkaa 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä. Sekoita piirakan kypsyessä kastikkeen ainekset. Tarjoa piirakka lämpimänä. Isommat lapset ja aikuiset voivat maustaa piirakkaa maustekastikkeen avulla.
Vinkki: Saat pellillisen piirakkaa, kun teet kaksinkertaisen annoksen pohjataikinaa ja täytettä.