På svenska
Tilaa sähköinen uutiskirje  
 
   



 
 
 
Muksu-etusivu /
Ruokatietoa / Muksun keittokirja / Pääruoat / Kesäwok
 
/ Ruokatietoa




Kesäwok
Alk. 8 kk

4 annosta

  • 250 g nuudeleita

  • 3 porkkanaa

  • (2 varhaissipulia varsineen)

  • 2 tl öljyä

  • 300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

  • 2-3 dl herneitä tai paloiteltuja sokeriherneenpalkoja

Kastike:

  • 1 prk (125 g) Muksu Hedelmäseiska -hedelmäsosetta

  • 0,5 dl vettä

  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
    (silputtua persiljaa)

Pehmennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä pienille lapsille tarjottavaan wokkiin mieluiten lasi- tai riisinuudeleita, sillä ne ovat suolattomia. Rapsuta porkkanat puhtaiksi ja viipaloi ne. Jos käytät sipulia, silppua ne varsineen.

Kuumenna öljy wokissa tai tilavassa pannussa ja paista broilerisuikaleet kevyesti. Sekoita joukkoon porkkanat (ja sipulit). Jatka paistamista pari minuuttia. Sekoita joukkoon riivityt herneet tai herneenpalkopalat. Kääntele minuutin tai parin verran.

Sekoita Muksu Hedelmäseiska-hedelmäsoseen joukkoon vesi ja pippuri ja kaada seos pannulle. Anna kiehahtaa. Nostele kasvisseoksen joukkoon valutetut nuudelit ja ripottele pinnalle silputtua persiljaa.

Tarjoile koko perheelle. Laita pöytään myös makeaa chilikastiketta sekä soijakastiketta, joilla vähän isommat syöjät voivat tarvittaessa maustaa ruokaansa.