Suklaaleivokset
Alk. 1 v.

noin 40 palaa

  • 4 munaa

  • 4 dl sokeria

  • 6 ½ dl vehnäjauhoja

  • 2 ½ tl leivinjauhetta

  • 2 tl vanilliinisokeria

  • 4 rkl kaakaojauhetta

  • 200 g juoksevaa margariinia

  • 2 dl maitoa

Kuorrutus

  • 250 g tomusokeria (4 dl)

  • 50 g margariinia

  • 1 dl vahvaa kahvijuomaa

  • 1 rkl kaakaojauhetta

  • 1 tl vanilliinisokeria

pinnalle nonparelleja

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita keskenään juokseva margariini ja maito. Yhdistä muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja margariini-maitoseosta. Sekoita varoen.

Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä uunipannulla. Valmista sillä aikaa kuorrutus.

Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan vanilliinisokeria lukuun ottamatta. Keitä noin 10 minuuttia. Kun kuorrutus alkaa saostua, pudota tippa jäähtyneelle pohjalle. Jos kuorrutus ei imeydy pohjaan, kuorrutus on valmis. Lisää lopuksi vanilliinisokeri joukkoon. Kaada kuorrutus pohjalle ja levitä tasaiseksi lastan avulla. Ripottele nonparellit pinnalle heti, ettei pinta ehdi kovettua. Leikkaa annospaloiksi.

Vinkki: Voit valmistaa suklaaleivokset myös etukäteen, sillä ne säilyvät kannellisessa astiassa jääkaapissa muutamia päiviä.