Probiootit voivat vähentää lasten flunssaoireita

24.8.2009

Keskimäärin joka toinen flunssa voi jäädä sairastamatta, jos lapsi nauttii päivittäin probioottisia maitohappobakteereita, kertoo Daniscon toteuttama tutkimus. Pediatrics-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan Lactobacillus- ja Bifido-bakteerien päivittäinen käyttö vähentää flunssaan liittyvien oireiden ilmaantumista 50 prosentilla.

Kahden probiootin yhdistelmä vähensi merkittävästi flunssaan liittyvää kuumeilua, nuhaa ja yskäoireita sekä lyhensi oireiden kestoa. Lisäksi probiootteja nauttivilla lapsilla tarve antibioottikuureihin väheni.

Asidofilusbakteeri tehokas yksinäänkin

Tutkimuksessa käytetyt bakteerikannat olivat L. acidofilus NCFM ja B. lactis Bi-07. Asidofilusbakteeri osoittautui tehokkaaksi flunsaan torjujaksi yksinäänkin, mutta yhdessä bifidobakteerien kanssa käytettynä teho oli vielä parempi.

Tutkimukseen osallistui 326 iältään 3-5-vuotiasta kiinalaista lasta, jotka oli satunnaistettu kolmeen ryhmään. Lapset nauttivat puolen vuoden ajan kahdesti päivässä joko L. acidofilus -maitohappobakteeria, asidofilus- ja bifidobakteerien yhdistelmää tai lumevalmistetta.

(Ruokatieto)

Tutkimuksen mukaan päivittäinen probioottisten maitohappobakteereiden käyttö vähensi flunssaoireita.

« Takaisin edelliselle sivulle