På svenska
Tilaa sähköinen uutiskirje  
 
   



 
 
 
Muksu-etusivu /
Ajankohtaista / Uutiset / Ruokakassi kotiovelle säästää hermoja ja ympäristöä
 
/ Ajankohtaista




Ruokakassi kotiovelle säästää hermoja ja ympäristöä

29.6.2007

Logistiikkakonsulttiyhtiö Establish Finland luo ruokakaupalle palvelua, joka tuo ruokakassin kotiovelle. Establishin logistiikkakonsultti ERKKI TIMMERBACKAN mukaan ruokanettikaupan epäonnistuminen tähän asti on johtunut lähinnä logistiikkaongelmista, vaikka palvelusta kiinnostuneita kuluttajia on paljon.

Uuden ruokapalvelun keskeisin tavoite on paitsi helpottaa perheiden arkea, myös säästää ympäristöä ja saattaa pienten lähituottajien ruoka helpommin asiakkaiden saataville.

- Arviolta 90 prosenttia kaikesta liikenteestä on kotitalouksien liikennettä. Tällä voimme merkittävästi vähentää liikennettä ja monessa taloudessa pärjättäisiin vähemmällä autoilulla.

Pilotti alkaa Espoossa

Aluksi Seulo-palvelu käynnistyy pilottina Espoon Tapiolassa syksyllä. Pilotissa myös kokeillaan, kuinka muun muassa kirjasto, videovuokraus ja apteekkipalvelut sekä kierrätys sopisivat samaan kuljetukseen ruuan kanssa.

- Samalla kun ruokakassi tulee, voitaisiin myös viedä tyhjät pullot ja tölkit pois. Maaseudulla puolestaan tavaroiden kuljetukseen voitaisiin yhdistää koululaisten kuljetukset tai muu asiointiliikenne, Timmerbacka kertoo.

Pilottivaiheessa mukana olevat perheet voivat tehdä vakiotilauksen ja he saavat ruokakassin kotiovelleen kerran viikossa. Palvelusta kiinnostuneita espoolaisia kehotetaan vastaamaan kyselyyn www.establish.fi/seulokysely. Aikaisemman kyselytutkimuksen mukaan palvelusta ovat eniten kiinnostuneet  lapsiperheet ja iäkkäät ihmiset.

- Kiinnostus kasvaa selvästi, mitä suuremmasta perhekoosta on kyse. Kunnat ovat hankkeessa myös mukana, sillä palvelu avustaa iäkkäitä kotona asumisessa, Timmerbacka toteaa.

Monen tahon yhteistyö

Timmerbackan vetämän ja ideoiman Seulo -logistiikkapalvelun kehittämiseen on tällä hetkellä osallistunut kaupasta muun muassa Tradeka ja Stockmann, Kesko on myös hyvin kiinnostunut. Tuottajista mukana ovat muun muassa Valio, Vaasan&Vaasan, Hartwall sekä Saarioinen. Tietotekniikkaratkaisut hoitaisi Sysopendigia, pakkaukset Artekno ja kuljetuksen pääkaupunkiseudulla Matkahuolto.

- Pakkaukset ovat keskeisessä roolissa, sillä kaikki tuotteen täytyy pystyä toimittamaan oikeassa lämpötilassa. Näillä näkyminen erilaisia kuljetuslaatikoita olisi kolme eri lämpötilan vaatimille tuotteille, Timmerbacka kertoo.

Käytännössä asiakkaat valitsisivat tuotteet kaupan omilta verkkosivuilta ja useat tilaukset koottaisiin Seulo-palvelun avulla yhteen ja tuotaisiin kerralla kotiin. Maksu hoidettaisiin tilauksen yhteydessä luottokortilla, kuljetuksesta perittäisiin viiden euron lisähinta.

- Espoolaiset olisivat valmiita maksamaan enemmänkin kuljetuspalvelusta, mutta tuo viisi euroa on maaseudulla oikea hinta, Timmerbacka toteaa. (Finfood)

« Takaisin edelliselle sivulle